Welkom op de blog van Mooi Kamerik. Hierop is de bedoeling dat zoveel mogelijk in en outs van kamerik erop komt. En ook de verhalen achter de mensen van Kamerik. Volg ook onze facebookpagina om helemaal goed up-to-date te blijven. Klik hier om de facebookpagina te volgen van Mooi Kamerik. Zelf graag hier wat op de blog hebben of op facebook mail dan naar mooikamerik@gmail.com. Veel leesplezier. Groetjes Saphira Metekohy

donderdag 17 december 2015

Een veiliger Kamerik door Buurtwhatsapp!

Goedemorgen, onderstaande bericht plaats ik namens onze dorpsgenoot. Mark die zelf ook een gezin heeft en onderstaande heeft ingezonden:

Een veiliger Kamerik door Buurtwhatsapp!

Een buurtwhatsapp is een whatsapp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een buurtwhatsapp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie. Door een buurtwhatsapp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een buurtwhatsapp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht via het alarmnummer 112 en tot eventuele actie overgaan.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 1000 buurten met een dergelijke whatsapp-groep. In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de Buurtwhatsapp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

Wil je meer weten over dit initiatief of wil je je gelijk aanmelden?
Mail dan je naam, adres en mobiele telefoonnummer naar markkamerik@hotmail.com

Let wel op: de buurtwhatsapp is alleen bedoelt voor het signaleren en melden van verdachte situatie's. Andere wijkzorgen of problemen zullen zelf bij de gemeente moeten worden gemeld.

Ik hoop dat veel mensen zich aanmelden bij de buurtwhatsapp zodat Kamerik weer wat veiliger wordt!

-----------------
Zie hieronder een filmpje ter informatie. Zodat je gelijk een beter beeld erbij hebt. 

Groetjes Mark

https://m.youtube.com/watch?v=ZyuL4EYiP2Q

Geen opmerkingen:

Een reactie posten