Welkom op de blog van Mooi Kamerik. Hierop is de bedoeling dat zoveel mogelijk in en outs van kamerik erop komt. En ook de verhalen achter de mensen van Kamerik. Volg ook onze facebookpagina om helemaal goed up-to-date te blijven. Klik hier om de facebookpagina te volgen van Mooi Kamerik. Zelf graag hier wat op de blog hebben of op facebook mail dan naar mooikamerik@gmail.com. Veel leesplezier. Groetjes Saphira Metekohy

zaterdag 12 december 2015

Kerst-Inn 2015 - verslagje

Als allereerste complimenten voor de organisatie.. zie hier boven de foto. Deze kanjers hebben het weer geflikt dit jaar, Marian, Annie, Sonja, Renée en Nils top gedaan. Het is toch weer een hele klus om het weer voor elkaar te krijgen en de klus te klaren.
Gisterenochtend kwam ik al even een kijkje nemen, en de eerste kraam stond al helemaal gereed.
Cootjes Bloemenlijn was de eerste die al klaar stond en kon je niet om heen.. ook ik heb nu iets van Cootjes kraam in huis staan ;)   Om 15.00 uur ging de deur open en de eerste mensen kwamen al. Door dat de indeling nu wat anders was, in de grote zaal stonden er eerst ook kramen maar daar was nu wat ruimte gelaten, daar stonden nu een paar kerstbomen en gelegenheid om te zitten. Verder was er ook ruimte gecreëerd voor de muziekband die later op de avond kwam. Ik hoorde veel reacties hierover, dit is zo gedaan omdat het vorig jaar zo hutje mutje was en nauwelijks kon lopen. Nu kon men rustig lopen en de dingen bekijken en genieten van aanbod van eten.
In de middag was het nog vrij rustig.. maar na etenstijd werd het gezellig druk. Waar het sowieso druk was, was bij de gamehoek waar gretig gebruikt van werd gemaakt door de jongelui.
Ook was Even Buurten voor de eerste keer bij, en zij vermaakten de kinderen met knutselen, en bij de stand van de kerk konden ze kaarsen beschilderen. Hiervan zijn foto's te zien in het fotoalbum op facebook van de Kerstinn en op de website (komt later erop)



Er waren verschillende kramen, wel iets minder dan vorig jaar maar dat mocht de pret niet drukken. De gezelligheid en de zin bij de ondernemers zat erin en dat is voornaamste wat telde.

Je kon een voetenanalyse laten doen en hiervan werd druk gebruik gemaakt, heel wat mensen relaxt zien liggen met hun voetjes omhoog.
Wat ik zelf heel grappig vond, was dat ik bij de ingang stond en een jongetje heel hard terug rende naar zijn moeder en riep: Mama mama de Herberg is er ook!
En niet alleen de Herberg was er, maar ook Kameryk, Slagerij Zwetsloot, Bakkerij Tersteeg


Maar degene die het meest bekijk had met het eten was echt Chef Michel. Wat leuk is dat je tegenwoordig Patato twister kan krijgen in pretparken en dierentuinen. Het was ook zoon Justin die het idee aan Michel opperde om een apparaat aan te schaffen zodat ze dit ook konden maken en verkopen..Michel luisterde naar zoonlief heeft het aangeschaft en het was denk ik de grootste succes deze avond. Ik heb voor het eerst zo'n ding op en ik moet zeggen, verslavend lekker. Goed idee, Justin! De appel valt niet ver van de boom, dat beloofd wat voor de toekomst.


Wat verder natuurlijk ook niet kan ontbreken is de muziekband en de arreslee en die kwamen halverwege de avond, van de Arreslee is gretig gebruik gemaakt en de muziekband heeft in beide zalen weer mooi gespeeld.




Ook was natuurlijk de uitslag van de stempelactie van 2015. De uitslag is te zien op de facebookpagina van de Kerst-inn met dank aan de ondernemers die de prijzen beschikbaar stellen. 
De sfeer zat er verder goed in en de bar deed goede zaken maar wat wij vooral willen weten is hoe jullie de Kerst-Inn hebben ervaren. Mocht je de ideeënbus over het hoofd hebben gezien, horen we alsnog graag jullie ideeen en suggesties. Of wil je je aanmelden voor de organisatie (er zijn nieuwe mensen nodig voor 2016) Stuur een pb naar de Kerst-inn of mail naar mooikamerik@gmail.com dan koppel ik het terug.
Hebben jullie verder zelf nog foto's gemaakt? Deel ze op de facebookpagina .


Groetjes Saphira  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten